Net als bij elk evenement waarbij toch een behoorlijke opkomst wordt verwacht, zal ook hier het gebruik van afzetpaaltjes met lint van groot belang zijn. In deze blog leest u een aantal redenen.

Ruimtes afbakenen
Om de verschillende ruimtes te gaan afbakenen, zijn de afzetpaaltjes onmisbaar. Ze geven puur visueel aan waar een zone begint en eindigt. Zodoende kan men aangeven welke ruimte aan wat wordt toegewezen. Variërend van voetgangerszones, publieke zones tot verkeersvrije zones gaan ze de grens weergeven van een toegewezen ruimte.

Veiligheid van carnavalsvierders
Misschien wel de belangrijkste factor is veiligheid. Zowel van omstaanders als van de carnavalisten. De afzetpaaltjes zullen netjes de zones weergeven waarin de Carnavalisten zich kunnen verplaatsen en in hetzelfde effect aangeven tot waar het publiek kan en mag komen. De paaltjes met lint zullen hierbij van onschatbare waarde zijn en onmisbaar. Het grenseffect van paaltjes met lint is niet te onderschatten.

Het gebruik van paaltjes
Waarom nu de paaltjes gebruiken en geen ander systeem? Het antwoord op die vraag is redelijk eenvoudig. De paaltjes zijn verkrijgbaar in vele verschillende varianten. Hetzelfde geldt voor de linten. Elke mogelijke combinatie kan gemaakt worden. Elke mogelijke opstelling kan gekozen worden. De keuze van de afstand tussen de paaltjes kan je ook vrij maken naargelang de toepassing. Ze zijn vlot opstelbaar en ook vlot verplaatsbaar. Dat alles zal uiteindelijk bijdragen tot een snelle oplossing bij het opzetten en (misschien wel net zo belangrijk) bij het terug verwijderen ervan.

Conclusie
Het moge buiten discussie staan dat in tijden van verhoogde veiligheid en visualisatie elke organisatie moet instaan voor duidelijkheid en perfectie.
Door gebruik te maken van de afzetpaaltjes met linten kan een volledig parcours uitgezet worden op een relatief korte tijd. Het gevolg is niet alleen dat het mooi en proper oogt, het zal ook meteen een strakker en georganiseerder geheel vormen. Wat dan weer op zijn beurt zal uitmonden in een verhoogd veiligheidsgevoel.
Het duidelijk afbakenen van gebieden zal de organisatie ten goede komen. Doordat de zones netjes gevisualiseerd worden zal er voor zowel publiek als carnavalist geen enkele vraag zijn van waar ze al dan niet mogen en/of kunnen komen. Het gebruik van verschillende kleuren kan hierbij de sleutel tot succes zijn.
Het tijdig opmaken van een actieplan, met daarin het grondplan voorzien van een berekening en opmaak van de zones zal snel een beeld geven van hoeveel paaltjes zullen nodig zijn én welke soorten er zoal zouden kunnen gebruikt worden.
Eénmaal dat bepaald is, dan is de rest kinderspel om een vlotte en veilige optocht tot een goed einde te brengen.

Bron: in-liner.be